Preskoči na glavni sadržaj

DKE – Ured MEDIA Hrvatske i Motovun Film Festival: Važnost kratkog filma: razvoj talenata za publiku sutrašnjice

Na inicijativu DKE – Ureda MEDIA Hrvatske te u suradnji s DKE – uredima MEDIA iz Austrije, Danske i Njemačke (Ured iz Hamburga), tijekom Motovun Film Festivala održat će se panel-diskusija pod naslovom 'Važnost kratkog filma: razvoj talenata za publiku sutrašnjice'. 

Motovunski filmski festival od ove se godine nalazi na popisu festivala Europske filmske akademije čiji će pobjednici u konkurenciji kratkog metra biti izravni kandidati za nagradu Akademije najboljem europskom kratkom filmu. Motovun se time našao u društvu 19 drugih europskih prestižnih festivala s istim statusom, od kojih Međunarodni filmski festival kratkog filma u Nijmegenu Go Short, Filmski festival kratkog filma u Beču, Međunarodni filmski festival kratkog filma u Hamburgu i Međunarodni filmski festival Odense, uz motovunski festival, ovu ulogu obnašaju od 2019. godine.

Kratki film unutar Potprograma MEDIA financira se isključivo putem poziva za razvoj skupnih projekata od 2017. godine te su u dvije godine financirana 54 kratka projekta kao poticaj novim talentima. Iz perspektive deskova Kreativne Europe novopriključenih festivala, uredi MEDIA iz Hrvatske, Austrije, Danske i Njemačke (Hamburg) organiziraju stoga okrugli stol na temu važnosti kratkog filma.

Razgovor o mogućnostima financiranja i plasiranja kratkog filma te o njegovoj ulozi u filmskoj industriji odvijat će se 25. srpnja s početkom u 18.30 sati, a u panel-diskusiji sudjelovat će Sven Schwarz, administrativni direktor Međunarodnog filmskog festivala kratkog filma u Hamburgu, Birgitte Weinberger, direktorica i izbornica programa Međunarodnog filmskog festivala Odense, Daniel Ebner, direktor Filmskog festivala kratkog filma u Beču, Inja Korać, izbornica programa Buzz@Teen i Motovunski kratki, i Martina Petrović, voditeljica Ureda MEDIA Hrvatske kao moderatorica.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.