Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa crnogorski kandidat za Oscara

Dugometražni igrani film Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, crnogorsko-hrvatsko-srpska koprodukcija, izabran je za službenog crnogorskog kandidata za 87. nagradu Oscar Američke filmske akademije, u kategoriji za najbolji strani film u 2014. godini. Film je sniman u Podgorici, Londonu i Zagrebu, a jednu od glavnih uloga tumači hrvatski glumac Goran Bogdan.

Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa nastao je kao koprodukcija Crne Gore (Galileo production doo, Javni servis TVCG, Artikulacija, OR, Montenegro SAT) i Hrvatske (Embrio production), uz produkcijsku podršku Srbije (Cinnamon) i Slovenije (Arkadena), a svoju premijeru je imao u kolovozu na Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festivalu. Glavne uloge u filmu igraju Goran Bogdan i Momčilo Otašević, koji glume braću koji stoje pred velikim izazovima – stariji Stanko treba izvršiti ubojstvo, što nikad prije nije učinio, dok mlađi Vojo planira gubitak nevinosti…

Dječake su prema drami Instant Dorđa Milosavljevića adaptirali redatelj Nikola Vukčević i koscenaristica Milica Piletić. Kameru potpisuje Dimitrije Joković, montažu Srđan Stanojević, scenografiju Stanislav Nikičević, a glazbu Vladimir Moritz. Uz Bogdana i Otaševića, glumačku postavu čine Ana Sofrenović, Emir Hadžihafizbegović, Nebojša Glogovac i drugi.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.