Danijel Pek na ovogodišnjem izdanju platforme Producers on the Move

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Danijela Peka za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije. Platforma se inače održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, no zbog odgode festivala, Producers on the Move bit će realiziran online, od 11. do 15. svibnja. 

Organizacija European Film Promotion, koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 36 europskih zemalja, svake godine odabire dvadesetak producenata za sudjelovanje na platformi Producers on the Move na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija. 

Danijel Pek među odabranima za sudjelovanje na platformi našao se zahvaljujući njegovom uspješnom producentskom opusu te radu na višestruko nagrađivanim igranim filmovima poput, kako se ističe na stranici EFP-a, Goran i Vis-À-Vis Nevija Marasovića te Lajkaj i ti mene (Likemeback) Leonarda Guerre Seràgnolija, manjinskoj hrvatskoj koprodukciji čiji je Pek, uz Katarinu Prpić, hrvatski producent. Osim toga, EFP navodi i dva nedovršena projekta: Črna mati zemla Roka Bičeka (u fazi finaciranja) te Murina Antonete Alamat Kusijanović (u fazi postprodukcije). 

Producers on the Move inače se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, no kako je on odgođen do daljnjeg, platforma će se realizirati online, od 11. do 15. svibnja. 

"Jako je važno da EFP u ovim izazovnim vremenima nastavi podržavati, promovirati i spajati kreativce s obećavajućim karijerama te njihovim radovima pružiti vidljivost i mogućnost koprodukcija unutar Europe", ističe Sonja Heinen, direktorica EFP-a. 

Producers on the move platforma je za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija, a namijenjena je producentima čija su karijere u usponu. Sudionike svake godine očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama. 

Kroz program je od njegova osnivanja prošlo 441 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara. Prošle godine, u programu je sudjelovala hrvatska producentica Anita Juka. Uz EFP, u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program. 

Osim Danijela Peka, na platformi će sudjelovati još 19 producenata, a popis sudionika možete pronaći na službenoj stranici EFP-a

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 36 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar, a popis svih zemalja članica nalazi se ovdje

Danijel Pek je hrvatski televizijski i filmski producent. Studirao je produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti, nakon čega je radio kao novinar i urednik na radiju i televiziji. Godine 2007. osniva Antitalent, a 2013. producira prvi dugometražni film, Vis-À-Vis Nevija Marasovića. Danijel je diplomant EAVE programa za producente i polaznik Berlinale Talentsa. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.