Comic Sans Nevia Marasovića na Venice Film Marketu 

Nakon potpore namijenjene razvoju skupnih projekata koju je produkcijskoj kući Kinorama za tri projekta dodijelio Potprogram MEDIA, projekt Nevia Marasovića iste produkcijske kuće ušao je i u selekciju od 15 projekata koji će se na Venice Film Marketu (VMF) boriti za preostala potrebna financijska sredstva. Marasović za film Comic Sans uz režiju potpisuje i scenarij, a producentica je Ankica Jurić Tilić. Razvoj projekta i proizvodnju podržao je i Hrvatski audiovizualni centar. 

VFM traje od 4. do 5. rujna, a u svojoj drugoj godini održavanja predstavlja projekte koji su osigurali 70 posto potrebnih sredstava za financiranje te im je za završetak potrebno preostalih 30 posto. Predstavnici odabranih projekata tijekom ta dva dana svoju će financijsku konstrukciju moći zatvoriti putem razgovora s potencijalnim financijerima, distributerima, prodajnim agentima, firmama koje se bave post-produkcijom i predstavnicima filmskih fondova. 

Prošle godine Venice Film Market ugostio je 261 distributera i 66 prodajnih agenata, a na Marketu je sudjelovalo preko 1.500 filmskih profesionalaca iz 57 zemalja svijeta.

Uz Marasovića i Comic Sans, na Marketu će se predstaviti i nizozemsko-belgijsko-hrvatska koprodukcija When my father became a bush čiji je hrvatski koproducent Siniša Juričić iz Nukleus filma. Inače, snimanje tog filma počinje za mjesec i pol dana, a u cijelosti će se snimiti upravo u Hrvatskoj. 

Naslovne fotografije: Nevio Marasović; atmosferske fotografije lokacija snimanja filma Comic Sans 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.