Chris the Swiss kreće u kinodistribuciju u Švicarskoj i Francuskoj

Dugometražni animirano dokumentarni film Chris the Swiss redateljice i scenaristice Anje Kofmel u švicarskim kinima prikazivat će se tijekom rujna, a u francuska kina stiže u listopadu. Riječ je o švicarsko-hrvatsko-njemačko-finskoj koprodukciji, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. 

Chris the Swiss prati mladog švicarskog novinara Christiana Wurtenberga koji je najprije izvještavao o Domovinskom ratu, a potom postao pripadnik Prvog internacionalnog voda. Nakon nekog vremena pronađen je mrtav, a njegova smrt do danas nije razjašnjena. Autorica filma, rođakinja naslovnog lika u filmu, odlučuje istražiti što se zapravo dogodilo.

Premijera filma održana je u Cannesu gdje je prikazan u sklopu programa 'Tjedan kritike' ('La Semaine de la Critique'), a domaća publika imala ga je do sada prilike vidjeti na Animafestu, u Motovunu te u Opatiji. Uz to Chris the Swiss je do sada prikazan na festivalima u Annecyu, Karlovym Varyma, Locarnu, Sarajevu, Melbourneu, a na nedavno završenom Međunarodnom festivalu animiranog filma Anibar na Kosovu nagrađen je za najbolji dugometražni film. 

Anja Kofmel uz režiju potpisuje i scenarij, direktor fotografije je Simon Guy Fässler, montažer Stefan Kälin, za animaciju su bili zaduženi Simon Eltz (glavni animator), Serge Valbert i Anja Komfel (umjetnički direktori), glasove su dali Domagoj Janković, Marko Cindrić, Barbara Đurović, Damjan Simić i Dean Krivačić, producent je Samir, a koproducenti su Siniša Juričić, Heino Deckert i Iikka Vehkalahti.

Hrvatska kinodistribucija filma očekuje se uskoro. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Chris the Swiss

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.