Ćaća Dalibora Matanića u hrvatskim kinima od 24. studenoga!

Kinopremijerom u Movieplexu danas, u utorak, 22. studenoga u Zagrebu počinje službena kinodistribucija Ćaće, novog filma Dalibora Matanića redatelja kultnih filmova Blagajnica hoće ići na moreFine mrtve djevojke i Kino Lika. Snimljen u samo deset dana majstorskom kamerom Vanje Černjula (Pizzerija Kamikaze, Majka asfalta, 30 Rock, Nurse Betty...) u Matanićevoj obiteljskoj kući u Lici.

Obiteljski psihotriler Ćaća je priča o dvije sestre (Judita Franković i Iva Mihalić) koje u pratnji dečka jedne od njih (Igor Kovač) odlaze u ličku zabit kako bi pronašle svog zastranjelog oca (Ivo Gregurević) i riješile s njim neke stvari prošlosti.

Sjajna glazba, pogodak u izboru glumaca (mlade Iva Mihalić i Judita Franković apsolutno pogađaju srž, dok Ivo Gregurević djeluje uistinu uznemirujuće)… atmosfera prepuna iščekivanja i opasnosti i jedna od najuznemirujućih scena ubojstva u novijoj hrvatskoj kinematografiji – čine Ćaću ponajboljim Matanićevim uratkom. Vedran Jerbić, Vjesnik / Planet Film


Komorni, minimalistički (četiri lika, jedna lokacija) spoj obiteljske drame, psihološkog trilera i horora sa stilom i atmosferom, odlično snimljen kamerom Vanje Čermula koja škrtost dijaloga nadoknađuje bogatstvom slike i ekspresivnih lica glumica - napose Ive Mihalić. Marko Njegić, Slobodna Dalmacija


Najbolji Matanićev film još od Finih mrtvih djevojaka. Ivan Žaknić, Tportal

Twitch Film predstavio Ćaću!

Ćaća, nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, osvojio je četiri Zlatne arene – za najbolju režiju (Matanić), kameru (Černjul), sporednu žensku ulogu (Mihalić) te nagradu FEDEORA Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana na prošlom Festivalu igranog filma u Puli. Na svečanoj premijeri biti će nazočni Dalibor Matanić te glumci Iva Mihalić, Ivo Gregurević i Judita Franković. Osim u Movieplexu, CineStaru i CineStaru Avenue Mall u Zagrebu, 24. listopada, film kreće u kinodistribuciju u CineStaru i Cineplexxu u Splitu i Osijeku, u Cinestaru Rijeka i u Dubrovniku.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.