Art-kino Croatia jedino hrvatsko kino koje sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days

DKE - Ured MEDIA Hrvatske najavljuje da je Art-kino Croatia iz Rijeke jedino hrvatsko kino koje sudjeluje u događanju Lux Film Days, što ga zajedno organiziraju Potprogram MEDIA i Europski parlament 8. i 9. studenoga s prijenosom uživo (live streaming) iz Amsterdama i Bruxellesa.

Potprogram MEDIA u suradnji s Europskim parlamentom izabrao je 14 kina iz 10 zemalja članica Potprograma MEDIA (Belgija, Danska, Estonija, Hrvatska, Irska, Italija, Nizozemska, Slovačka, Švedska i Poljska) koja će 8. i 9. studenoga, s početkom u 19.30 sati, obilježiti događanje Lux Film Days.

Tako će Art-kino Croatia iz Rijeke biti jedino kino iz Hrvatske koje će prikazati putem prijenosa uživo (live streaming) iz Eye Film Instituta iz Amsterdama 8. studenoga film 120 otkucaja u minuti (120 Beats per Minute) te iz Bozara iz Bruxellesa 9. studenoga Vestern (Western), s početkom u 19.30 sati. Po završetku filmova uslijedit će razgovori s glumcima iz filma 120 otkucaja u minuti Nahuelom Pérezom Biscayartom i Arnaudom Valoisom te s redateljicom filma Vestern Valeskom Grisebach.

Lux Film Prize je nagrada koju dodjeljuje Europski parlament. Ove su godine u najužoj konkurenciji nominirana tri europska filma: 120 otkucaja u minuti (120 Beats per minute), Vestern (Western) te Laponska krv (Sami Blood). Odluka o ovogodišnjem pobjedniku bit će objavljena 14. studenoga u Strasbourgu, u Francuskoj.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i podržite još jednu Medijinu europsku priču u Art-kinu Croatia u Rijeci. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte. Ulaz je slobodan.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

Naslovne fotografije: scene iz filmova 120 otkucaja u minuti i Vestern

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.