Art-kino Croatia i ove godine sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days

Art-kino Croatia iz Rijeke jedino je hrvatsko kino koje sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days, što ga zajedno organiziraju Potprogram MEDIA i Europski parlament 6. studenog s prijenosom uživo (live streaming) iz Bruxellesa.

Potprogram MEDIA u suradnji s Europskim parlamentom izabrao je 15 kina iz 10 zemalja članica Potprograma MEDIA (Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Poljska i Španjolska) koja će 6. studenog, s početkom u 19 sati, obilježiti događanje Lux Film Days.

Tako će Art-kino Croatia iz Rijeke biti jedino kino iz Hrvatske koje će simultano prikazati film u užem izboru za Lux Film Prize – Druga strana svega Mile Turajlić (6. studenoga), nakon čega će uslijediti razgovor s producentima filma u prijenosu uživo iz Bruxellesa. 

Lux Film Prize je nagrada koju dodjeljuje Europski parlament. Ove su godine u najužoj konkurenciji nominirana tri europska filma: spomenuti Druga strana svega, te Halla ide u rat Benedikta ErlingssonaStiks Wolfganga Fischera. Odluka o ovogodišnjem pobjedniku bit će objavljena 14. studenog u Strasbourgu, u Francuskoj.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte ili preuzeti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije. Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

Naslovna fotografija: scena iz filma Druga strana svega

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.