Animirani film Čoban u zagrebačkoj Gavelli

Film Čoban redatelja Matije Pisačića prikazat će se u petak, 17. veljače 2017., s početkom u 21.30 sati na četvrtoj G točki u sklopu projekta G točka: Grad u Gavelli, koji spaja projekcije vizualnih umjetnosti, čitanje književnosti i razgovor s autorima. Film je u cijelosti dostupan i na servisu Vimeo, gdje je promoviran u rubrici 'Preporuka osoblja' (Staff pick). 

Osim ilustratora Matije Pisačića, u kazalištu Gavella gostuju književnica Olja Savičević Ivančević i glumac Filip Šovagović. Uz čitanje i razgovore o knjigama, glazbi, kazalištu, stripu i životu, na programu je i kratki višestruko nagrađivani animirani film Čoban; priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Pisačić uz režiju potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Za produkciju je zaslužan Zagreb film. Inače, Čoban je na traženje Vimeo kuratora i uz odobrenje Ustanove Zagreb film, od početka godine dostupan na Vimeu u cijelosti i promoviran  kao 'Staff pick'. Trenutno je pogledan više od 317. 000 puta. Može se pogledati na ovoj poveznici

Program vode Vedrana BibićIvan Jozić i Vladimir Šagadin, sviraju glumci okupljeni u bend D-mol Dede, a nakon službenog programa večer se nastavlja s DJ Snihom.

Projekt G točka: Grad u Gavelli zamišljen je kao platforma unutar koje će se u mjesečnom ritmu stvarati nove, zajedničke, inovativne i hibridne umjetničke forme. Spojem live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti, pruža mogućnost drugačijeg doživljaja kako umjetničkog djela tako i njegova autora ili autorice.

Projekt organiziraju Festival europske kratke priče i Centar za kreativno pisanje u suradnji s kazalištem Gavella.

Ulaz je slobodan, a vrata se otvaraju u 21.00 sat.