9. Postira Seaside Film Festival – kratki filmovi pod vedrim nebom Postira

Od utorka do subote, 23. do 27. srpnja 2019., u Postirima na otoku Braču održat će se deveti međunarodni festivala kratkometražnog filma Postira Seaside Film Festival. 

Malo otočko mjesto ponovno se pretvara u pozornicu na kojoj se prikazuju kratki filmovi iz vrha svjetske produkcije. Tako će se, među ostalim, prikazati i ovogodišnji dobitnik Oscara u kategoriji kratkog filma, američki Skin Guya Nattiva.  

Na glavnoj pozornici, postirskoj Pjaci, 23. i 24. srpnja, odvijat će se natjecateljski program. Za postirsku 'Zlatnu Srdelu' (nagradu publike), između ostalih, 'bore se' francuski Pile Poil (Lauroane Escaffre & Yvonnick Muller), dobitnik nagrade za najbolju komediju na najjačem kratkometražnom festivalu Clermont-Ferrand. Na istom festivalu dobitnik nagrade publike bio je francusko-tuniški Nefta Football Club (Yves Piat), koji se također prikazuje u Postirima. Izdvaja se i sjajan rumunjski film The Christmas Gift (Bogdan Muresanu) koji na Brač dovodi partnerski Cottbus Film Festival. Osim što je na tom festivalu bio laureat, film je dobitnik i brojnih drugih svjetskih festivalskih nagrada (Clermont-Ferrand, Berlin Interfilm Festival, Palm Springs ShortFest…).  

Treće večeri na istoj se lokaciji odvija fokus program, ove godine posvećen ženama. Sedam odličnih filmova, odnosno filmskih prikaza ženske snage, upornosti, ljepote, rješavanja problema… teško da će koga ostaviti ravnodušnim. 

Četvrtog dana na postirskoj Pjaci na programu su hrvatski kratkometražni filmovi: U ime jagode, čokolade i Duha Svetoga (Karla Lulić), Dogovor (Filip Lozić) te Trešnje (Dubravka Turić) - film koji je bio prikazan i u Cannesu. 

Off-program Midnight Shorts održava se 24. i 27. srpnja u kultnoj postirskoj uvali Prja. Pored spomenutog oskarovca Skin, moći će se vidjeti još 16 'kratkiša' sa svih strana svijeta.

Ulaz na sva festivalska događanja tradicionalno je besplatan. Više detalja o programu PSFF-a (i svemu ostalom) potražite na službenoj ili Facebook stranici festivala. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.