4. Filmska revija Kratki na brzinu zatvorena dodjelom nagrada

Najboljim filmom proglašen je kratki igrani film Nas dva Andrije Mardešića. Dodijeljeno je još 13 nagrada te tri priznanja, a festival su obilježili ekskluzivni radovi švedskog redatelja Roya Anderssona. 

'Zahvalni smo svim partnerima i prijateljima koji su nas podržali u ovih 6 dana, a posebno autoricama i autorima kratkometražnih filmova. Posebno čestitamo svim dobitnicima nagrada koji su se istaknuli u najboljoj festivalskoj selekciji dosad i nadam se da se vidimo i dogodine.', izjavio je na zatvaranju umjetnički direktor festivala Toma Zidić.

Intenzivan odnos bake i unuka u filmu Nas dva zaokupio je najviše pažnje žirija koji su činile direktorica Innsbruck Film Campusa Evelin Stark te umjetnice Martina Meštrović i Sara Renar. Nagradu za najbolji scenarij i specijalno priznanje Sare Renar dobio je film Grimizno Dijane Mlađenović. Novčanu nagradu za razvoj filma Croatian short pitch dobio je Jutro poslije Jasna Safić.

 Sve nagrade i priznanja 4. revije Kratki na brzinu:  

Najbolji scenarij: Grimizno Dijana Mlađenović
Najbolja režija: Nas dva Andrija Mardešić
Najbolji eksperimentalni: Pokretni elementi Marko Tadić
Najbolji animirani: Gamer girl Irena Jukic Pranjić
Najbolji dokumentarac: White trash Sunčica Ana Veldić
Najbolji igrani: Nas dva Andrija Mardešić
Grand prix: Nas dva Andrija Mardešić
Najbolja montaža: Noćna ptica Špela Čadež
Najbolja kamera: Prije mraka Bojan Radanović
Najbolja originalna glazba: Crvenkapica Redux Daniel Žeželj
Najbolja animacija: Ježeva kuća Eva Cvijanović
Najbolja gluma: Ksenija Marinković u Plan A
Najbolji pitch: Jutro poslije Jasna Safić
Nagrada Innsbruck film campusa: Sara Salamon za Ples bijelog ljeta
1. specijalno priznanje Martine Meštrović: Ispred zastava Sanja Bistričić
2. specijalno priznanje Sare Renar: Grimizno Dijana Mlađenović
3. specijalo prizanje Evelin Stark: Ples bijelog ljeta Goran Nježić

Šestodnevna revija otvorena je u Zagrebu u Dokukinu KIC gdje su prikazani filmovi s pozornica renomiranih svjetskih festivala. Ovogodišnja zemlja partner bila je Švicarska s  programom festivala Visions du Réel, a razgovor s gostima je nakon projekcije vodio Nenad Puhovski.

Nakon Zagreba sve se preselilo u Zelinu gdje je započeo natjecateljski program, a otvorila ga je Sara Renar. U subotu navečer Late Night Film Talks zanimljive neformalne razgovore o filmu vodili su Hrvoje Hribar i Ognjen Sviličić.

Revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu je festival posvećen kratkoj filmskoj formi u svim njezinim žanrovima. Održala se četvrtu godinu za redom u Svetom Ivanu Zelini, a od prošle godine prvi dio festivala održava se i u Zagrebu. Festival će 2018. pod nazivom Black Arrows Short Film Festival postati međunarodni. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.