Preskoči na glavni sadržaj

25 godina MEDIA-e u Zagrebu: Panel rasprave o budućnosti europske AV industrije

U četvrtak 17. studenog u Kući Europe s početkom u 9.30h održat će se događanje 'Ovako MI to radimo!' koje obilježava 25. obljetnicu postojanja Potprograma MEDIA. U okviru događanja održat će se četiri panel rasprave, na kojima će između ostalih sudjelovati ministrica kulture RH dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, europski dužnosnici dr. Doris Pack (članica Europskoga parlamenta 1989.-2014., koordinatorica nagrade LUX), Niombo Lomba (Europska komisija – DG Connect), Soon-Mi Peten (EACEA), Isabel Castro (Eurimages), ravnateljice i ravnatelji nacionalnih filmskih fondova Hrvatske, Albanije, Bugarske, Malte i Srbije te stručnjaci iz svijeta filma.

Događanje 'Ovako MI to radimo!' povezat će obilježavanje 25 godina postojanja Potprograma MEDIA te ulazak Kanade u Eurimages početkom 2017. godine, a na panelima će se govoriti i o temama koje se odnose na pitanje jedinstvenoga digitalnog tržišta i novoga europskog zakona o autorskim pravima, reviziju Europske konvencije o kinematografskoj koprodukciji te o izazovima i primjerima uspješne prakse u kontekstu Potprograma MEDIA.

Podsjetimo, Hrvatska je članica MEDIA-e od 2008. godine, a Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, ističe da su hrvatski korisnici zaključno s početkom studenog 2016. godine povukli više od 5 milijuna eura bespovratnih sredstava namijenjenih producentima, organizatorima festivala, distributerima, kinoprikazivačima i svim drugim akterima vezanim uz audiovizualnu industriju. Više informacija možete pronaći u informativnom letku u privitku s desne strane.

Domaćin i organizator je Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske, a događanje je organizirano u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, Društvom hrvatskih filmskih redatelja, Veleposlanstvom Kanade, voditeljicama i voditeljima deskova Kreativne Europe nadležnih za Potprogram MEDIA te Zagreb Film Festivalom. Raspored događanja provjerite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.