2 sučana dana Ognjena Sviličića u hrvatskoj kinodistribuciji

Dugometražni igrani film 2 sunčana dana (2010.) scenarista i redatelja Ognjena Sviličića, nakon hrvatske premijere na 57. festivalu igranog filma u Puli, međunarodne premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Cottbusu u Njemačkoj te svečane zagrebačke premijere u Cinestaru, od četvrtka, 20.studenoga 2010. kreće u redovnu kinodistribuciju. 

Film će se prvo prikazivati u kinima Cinestara u Zagrebu i u Rijeci, a potom i u ostalim većim hrvatskim gradovima.

Film je nastao na temelju scenarija Ognjena Sviličića, a priča ove ljubavne drame vrti se oko bračnog para Martine i Petra koji dolaze na odmor na hrvatsku obalu kako bi obnovili odnos te povratili bliskost kakvu su nekada imali. No, umjesto sređivanja odnosa njihov odmor postaje pun tenzija, svađa i emocionalnog razdvajanja. Martinu počne zavoditi zgodan turistički vodič što kod Petera samo pojača tenzije koje ga vode na rub očaja. Njihov odmor postaje sve samo ne miran i intiaman, a sav taj metež odvest će u situaciju opasnu po život u kojoj će biti prisiljeni preispitati svoju ljubav.

Glavne uloge u filmu tumače talijanska glumica Maya Sansa, američki glumac Bristol Pomeroy. U filmu se pojavljuje i međunarodna zvijezda Sylvia Kristel, poznata po ulogama u kultnom erotskom filmskom serijalu Emmanuelle, a od domaćih glumaca tu su Leon Lučev i Vicko Bilandžić. Ostale uloge tumače Michael Abiteboul, Virgile Bramly, Christian Marin, Alen Šalinović, Jozo Zovko i Mijo Jurišić.

Direktor fotografije je prerano preminuli Vedran Šamanović, montažer Vjeran Pavlinić, scenograf Mladen Ožbolt, kostimografkinja Blanka Budak, a producenti Damir Terešak i Janja Kralj.

Film je nastao u produkciji Maxima Filma te u koprodukciji s Kinoelektronom iz Francuske te u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Distributer filma je Blitz film i video.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.