13. Smaragdni eco film festival na terasi Centra mladih Ribnjak

U nedjelju 21. lipnja 2020. održat će se 13. izdanje jedinstvenog putujućeg festivala filma o zaštiti okoliša i prirode. Ovogodišnji SEFF - Smaragdni eco film festival će se održati na terasi Centra mladih Ribnjak u Zagrebu, a publika će vidjeti najbolje ovogodišnje filmove iz 4 kategorije; dugometražni, kratkometražni, animirani, te dječji edukativni eco film. 

Ove godine međunarodni žiri imao je nezahvalan zadatak, odabrati najbolje filmove od 35 naslova pristiglih iz 21 zemlje. Ove godine međunarodni žiri čine Rachel Caplan (USA), Juliana Paniagua (Kolumbija), Jaume Quiles (Španjolska), te Ruriko Uzu (Japan). 

Autor festivalskog vizuala je Dubravko Mataković, poznati ilustrator i crtač stripova, dok ulogu 'kuma festivala' preuzima glumac Asim Ugljen

Ove godine festival neće imati svoje uobičajeno izdanje kada festivalski tim biciklima posjećuje ruralne i urbane krajeve Pounja, budući da se stanje krize uzrokovane virusom covid-19 mijenja iz dana u dan, pa će se cijeli festival održati na krovu zagrebačkog Centra mladih Ribnjak. U petak, 26.lipnja, filmovi će se prikazati i u Hrvatskoj Kostajnici. Publiku će u subotu na početku glazbeno zagrijati glazbenik Andrija Rudić, a zatim će slijediti svečano proglašenje pobjednika, te prikazivanje pobjedničkih filmova. Osim toga organizirana je i izložba fotografija Nikole Šolića pod nazivom 'Una-voda'. 

Ulaz na 13. Smaragdni eco film festival je slobodan. Organizator i direktor festivala Daniel Pavlić u ime Ekološko kulturne scene iz Hrvatske Kostajnice poziva sve generacije na ovaj svjetski priznati festival koji je član i velike Green film network - svjetske mreže zelenih filmskih festivala. 

Partneri festivala su Centar mladih Ribnjak iz Zagreba, te festival Tesla In Lika iz Gospića, dok je pokrovitelj Društvo hrvatskih filmskih redatelja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.