Stric

view in english
  • 2010.
  • 16'
  • HDCAM
  • boja

Nina, Boris i osmogodišnja Anja su obitelj. Jednog dana Nina se vraća s posla, i u kuhinji je, zajedno s Borisom, dočekuje njegov brat Luka. On je prije osam godina bez pozdrava otišao u Njemačku. Nina je u šoku, Boris pokušava izgladiti situaciju, dok se Luka ponaša pritajeno agresivno. Luka odluči prespavati na kauču. Borisa usred noći probude glasovi iz susjedne sobe...

Režija
Hana Jušić
Scenarij
Hana Jušić
Kamera
Eva Kraljević
Kostimografija
Katarina Pilić
Uloge
Marinko Prga, Goran Bogdan, Marina Redžepović, Dora Marojević
Producent
Ivan Kelava
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (ADU)

Hana Jušić (1983.) studentica je filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Također je na postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin kratkometražni igrani film Danijel (2009.) prikazan je na nekoliko filmskih festivala te je osvojio nekoliko nagrada na festivalima u Hrvatskoj i u svijetu.

Izbor iz filmografije – Hana Jušić (1983.)

  • Rođendan (2013., kored. Sonja Tarokić) – kratkometražni igrani / dio omnibusa Kratki spojevi
  • Terarij (2012.) – kratkometražni igrani
  • Mušice, krpelji, pčele (2012.) –kratkometražni igrani
  • Zimica (2011.) – kratkometražni igrani
  • Pametnice (2010, kored. Sonja Tarokić.) – kratkometražni igrani
  • Stric (2009.) – kratkometražni igrani
  • Danijel (2008.) – kratkometražni igrani

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.