Nije ti život pjesma Havaja

view in english
  • 2012.
  • 50'
  • digibeta, HDCAM
  • boja

Sjećate li se kad ste zadnji put razgovarali sa svojim roditeljima? O čemu ste pričali? Jeste li uspjeli napraviti korak dalje od vremenske prognoze i dnevne politike? Pet godina nakon posljednjeg takvog susreta rođendanska proslava okupit će članove jedne obične četveročlane obitelji. Počinju se pitati zašto su se toliko udaljili jedni od drugih. Može li razgovor o zakopanim obiteljskim tajnama pomoći da jedu zajedno, a bez da ubuduće pate od želučanih grčeva? Može li im katastrofalno ispečena rođendanska torta pomoći da zaborave prošlost? Kroz ritual obiteljskog objeda, film portretira našu potrebu za prihvaćanjem od strane bližnjih.

Režija
Dana Budisavljević
Scenarij
Dana Budisavljević
Kamera
Ana Opalić, Tamara Cesarec, Eva Kraljević
Montaža
Marko Ferković, Dana Budisavljević
Glazba
Christian Biegai
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar, Gordan Fučkar
Producentice
Olinka Vištica, Sophie De Hijes
Produkcija
Hulahop
Prodajni zastupnik
Taskovski Films Ltd.

Dana Budisavljević je rođena 1975. u Zagrebu. Diplomirala je filmsku i TV montažu na ADU u Zagrebu. S Andrejem Korovljevom kao koscenaristica i montažerka surađuje na dva dokumentarna filma (Una Storia Polesana i Godine hrđe) od kojih je potonji nagrađen za najbolju montažu i za najbolji dokumentarni film na Danima hrvatskog filma 2000. godine. Nakon tri godine snimanja, 2004. završava svoj debitantski dokumentarni film SVE PET! za koji dobiva Grand Prix na Danima hrvatskog filma 2005. i još 4 nagrade na festivalima u Sarajevu, Dubrovniku i Ičićima. 2005. godine, zajedno s Nenadom Puhovskim pokrenula je ZagrebDox – međunarodni festival dokumentarnog filma, najveći takve vrste u regiji. Godine 2006. zajedno s Olinkom Višticom osniva producentsku kuću HULAHOP i nastavlja se baviti umjetničkim radom na filmu i organizacijom filmskih manifestacija.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.