Mitch – dnevnik jednog šizofreničara

view in english
  • 2014.
  • 73'
  • HD
  • rotoskopija

Portret četrdesetogodišnjeg shizofreničara koji u njegovu nastanku igra aktivnu ulogu. Film je nastajao nekoliko godina, kao dio filmske terapije u kojoj Mitch gradi sliku svoje svakodnevice provedene po psihijatrijskim bolnicama, ali i nesvakidašnje umjetničko djelo.

Režija
Damir Čučić, Mišel Skorić
Scenarij
Damir Čučić, Mario Haber
Kamera
Mišel Škorić
Animacija
Tomislav Stojanović
Montaža
Damir Čučić
Oblikovanje zvuka
Martin Semenčić
Glazba
Goran Štrbac
Producent
Siniša Juričić
Produkcija
Nukleus film
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Damir Čučić (1972) režirao je više od 20 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i dva kratkometražna igrana filma. Dobitnik je 17 nacionalnih i međunarodnih filmskih nagrada, a njegovi filmovi prikazani su na preko 130 festivala u 40 zemalja na gotovo svakom kontinentu. 1999. godine počinje se baviti i filmskim podučavanjem pa kao tutor sudjeluje na brojnim radionicama dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Osnivač je Mikrokina, lanca filmskih dvorana namijenjenih prikazivanju kratkometražnog filma.

Izbor iz filmografije – Damir Čučić (1972)

  • Pismo ćaći (2012) – dugometražni igrani
  • City Killer (2007) – kratkometražni dokumentarni
  • La petite mort (2006) – kratkometražni eksperimentalni
  • La Strada (2004) – kratkometražni eksperimentalni
  • Zaboravljeni (2002) – kratkometražni dokumentarni
  • Bića sa slika (1999) – kratkometražni dokumentarni

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.