Korlat

view in english
  • HR
  • 2020.
  • 59'45''

Dr. sc. Radomir Jurić vodi nas u obilazak srednjovjekovnih nalazišta koja je u Korlatu istraživao i slavni danski arheolog Ejnar Dyggve. Prošlost ovoga dijela Ravnih kotara iznimno je bogata i burna. Filmom bilježimo povijest ali i sadašnjost, odajući ujedno počast nevinim žrtvama palim za slobodnu Hrvatsku. 

Režija
Luka Klapan
Scenarij
Luka Klapan
Kamera
Luka Klapan
Montaža
Luka Klapan
Oblikovanje zvuka
Luka Klapan
Producent
Luka Klapan
Produkcija
Udruga Jedina solucija
Potpora
Grad Benkovac, Basic Air Lüftstechnik, Grad Obrovac, Frag Pag, Grad Vodice

Luka Klapan (1970.) je slikar i filmaš. U svojim dokumentarnim filmovima bavi se suvremenim društvenim i etnografskim temama. Otkada je snimio svoj prvi eksperimentalni film San, prikazan na 18. Danima hrvatskog filma, realizirao je više kratkih filmova koji su prikazani na stranim i domaćim festivalima. Trenutačno snima i nekoliko dokumentaraca u lokalnoj zajednici.

 

Luka Klapan, filmografija

  • Sakreštan (2018.) – kratkometražni dokumentarni
  • Tragovima naših predaka (2017.) – kratkometražni dokumentarni
  • Lupatva pri nas (2014.) – kratkometražni dokumentarni
  • Čuvar uspomene (2010.) – kratkometražni dokumentarni
  • Ruke od kamena (2009.) – kratkometražni dokumentarni
  • Dok je njene noge nose (2009.) – kratkometražni igrani
  • Prijatelji (2009.) – kratkometražni dokumentarni
  • Naš kruh (2008.) – kratkometražni dokumentarni
  • San (2008.) – kratkometražni eksperimentalni

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.