Gonič

view in english
  • HR, SI
  • 2016.
  • 10’21”
  • boja

Eksperimentalno-dokumentarni portret vizualne umjetnice, performerice i fotografkinje Andree Knezović. Film istražuje temu kreativnog stvaralačkog procesa i uvid je u intimni svijet umjetnice, obilježen odlučnošću, strahom i strašću.

Režija
Toma Zidić
Scenarij
Toma Zidić, Jen Hesnan
Kamera
Toma Zidić
Montaža
Petra Grobenski
Glazba
Toma Zidić
Oblikovanje zvuka
Luka Cvetko
Producent
Tom Gomizelj
Produkcija
Luksuz produkcija
Koprodukcija
Kinoklub Zagreb
Potpora
Slovenski filmski centar, Erasmus+

Toma Zidić (1988.)
Rođen u Zagrebu, gdje živi i radi. Redatelj je i scenarist kratkometražnih filmova. Film Trkač iz 2014. prikazan je na više od 20 međunarodnih festivala, gdje je i osvojio jednu nagradu. Uz film, već se deset godina bavi pisanjem poezije i umjetnički je direktor festivala Kratki na brzinu.

Izbor iz filmografije – Toma Zidić

  • Gonič (2016.) – kratkometražni eksperimentalno-dokumentarni
  • Animae (2015.) – kratkometražni eksperimentalni
  • Odrazi (2015.) – kratkometražni eksperimentalni
  • Trkač (2014.) – kratkometražni eksperimentalno-dokumentarni
  • Igre (2014.) – kratkometražni igrani
  • Carousel (2011.) – kratkometražni igrani
  • Krivo dijeljenje (2009.) – kratkometražni igrani
  • Zvrk (2007.) – video-art (loop)
     

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.