U BRAKU SA ŠVICARCEM
Redatelj: Arsen Oremović
2013. | 55' | boja
Festivali i nagrade:

2013. | Sarajevo Film Festival - Nagrada za ljudska prava; Vukovar Film Festival - Zlatni šlep za najbolji dokumentarni film; Liburnia Film Festival


23/03/2012

Danom hrvatskog filma otvara se Cineplexx East na Žitnjaku

Zagrebačko kino Cineplexx East otvorit će se 29. ožujka posebnom prigodom – Danom hrvatskog filma na kojoj će se okupiti predstavnici hrvatske filmske industrije.


Cineplexx
, jedan od vodećih kinoprikazivača u ovom dijelu Europe, ovoga proljeća konačno dolazi i u Zagreb! Nakon što su prošle godine otvorili multiplekse u Splitu i u Osijeku, kino s najsuvremenijom digitalnom i 3D tehnologijom krajem ožujka otvorit će se i u glavnom gradu u sklopu trgovačkog centra City Center one East na Žitnjaku.

Cineplexx East otvorit će se posebnom prigodomDanom hrvatskog filma na kojoj će se okupiti predstavnici hrvatske filmske industrije, od redatelja, producenata, glumaca, scenarista i svih ostalih koji svojim doprinosima i radom podupiru i stvaraju domaću filmsku produkciju.

Program započinje u 17 sati projekcijom filma Koko i duhovi kojeg je prošle godine vidjelo skoro 80 tisuća gledatelja čime je postao drugi najgledaniji hrvatski film u posljednjih 10 godina. Službeno otvorenje kina predviđeno je za 19 sati nakon čega od 19.30 sati kreću projekcije po dvoranama. Posjetitelji će tako moći uživati u pravom ljubavnom filmu redatelja Igora Mirkovića, Noćnim brodovima te u dokumentarnom filmu o Dubravi Na rubu redatelja Tomislava Žaje

U jednoj od dvorana prikazivat će se niz kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova snimljenih u posljednjih godinu dana u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Tako će se na rasporedu naći dokumentarni film Kelti redatelja Đure Gavrana o osebujnoj najvijačkoj skupini Bilogorac te kratkometražni igrani film Zimica redateljice Hane Jušić (fotografija gore) koji će potkraj travnja sudjelovati u Međunarodnoj konkurenciji prestižnog Festivala u Oberhausenu.

U spomenutom programu prikazat će se kratkometražni film Room Service redateljice Nede Radić te nekoliko naslova iz prošlogodišnjih Kockica, programa ZFF-a posvećenog debitantskim kratkometražnim filmovima. To su filmovi Prva dama Dubrave redateljice Barbare Vekarić (fotografija lijevo) i Nebitno Josipa Žuvana. Osim studentskih filmova na programu će se naći i animirani film Cvijet bitke redatelja Simona Bogojevića Naratha.

Uz to, prvi posjetitelji prvog Cineplexx kina u Zagrebu u predvorju će moći uživati u opuštenoj atmosferi uz piće i glazbu te razgledati plakate recentnih i starih hrvatskih filmova koji će krasiti zidove kina. Više o svemu možete pročitati ovdje.

 

 


23/03/2012