GANGSTER TE VOLI
Režija: Nebojša Slijepčević
2013. | 58' | 80' | DCP
HR | NJEM | RUM
Festivali i nagrade:

2013. | ZagrebDox - HT nagrada publike; Dokuart, Bjelovar - Nagrada publike; Hot Docs, Toronto - World Showcase; Karlovy Vary Film Festival; Sarajevo Film Festival; Raindance Film Festival, London28/04/2011

'The Show Must Go On' od danas u hrvatskoj kinodistribuciji


Sinoćnjom svečanom zagrebačkom premijerom dugometražnog igranog filma The Show Must Go On redatelja Nevija Marasovića, najavljena je hrvatska kinodistribucija filma koja počinje danas, 28. travnja 2011.


Redatelj Nevio Marasović na sinoćnjoj zagrebačkoj premijeri

Film je prošle godine otvorio 57. festival igranog filma u Puli, a riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu mladog redatelja Nevija Marasovića. Na Pulskom festivalu film je nagrađen Zlatnom arenom za najbolji scenarij i Zlatnom arenom za specijalne efekte, nagradom kritike Oktavijan za najbolji film i nagradom Breza za najboljeg debitanta. Na dan zagrebačke premijere film je imao i svoju londonsku premijeru u sklopu 10. međunarodnog festivala SCI-FI filma (SCI-FI-LONDON), jedinom specijaliziranom SF i fantasy filmskom festivalu u Velikoj Britaniji.


Ekipa filma na sinoćnjoj zagrebačkoj premijeri

Ujedno je to prvi domaći film s isključivo digitalnom distribucijom u Hrvatskoj, a njegov početak prikazivanja označit će najšire kino otvaranje domaćeg filma u posljednjih 20-ak godina. Naime, film će se započeti istovremeno prikazivati u čak 12 različitih kina u zemlji što predstavlja presedan za hrvatske filmove

“Posljednji reality show na svijetu” premijeru u Splitu imao je u srijedu, 26. travnja, a danas ga očekuje premijera u Osijeku.

Film distribuira Continental film. Više o filmu na službenim stranicama ovdje.
 


28/04/2011