Područje bez signala na forumu Series Mania u Parizu

TV serija Područje bez signala (The Last Socialist Artefact) zagrebačke produkcijske kuće Kinorama odabrana je na prestižni televizijski koprodukcijski forum Series Mania koji se održava sredinom travnja u Parizu. 

Od 312 prijavljenih projekata, izbornici foruma odabrali su 16 obećavajućih naslova iz Francuske, Velike Britanije, Nizozemske, Italije, Austrije, Njemačke, Švedske, Belgije, Izraela, Španjolske, Norveške i Hrvatske. Producenti odabranih TV serija u razvoju imat će se priliku predstaviti televizijskim profesionalcima - kupcima, urednicima, potencijalnim partnerima - kojih je ove godine registrirano više od 500. Series Mania televizijski je festival čije je ovogodišnje izdanje osmo po redu. Održava se u Forum des Images, a prošle je godine ugostio 1.300 profesionalaca i 40 tisuća gledatelja. 

Na ovogodišnjem koprodukcijskom forumu bit će između ostalih predstavljene nove, buduće serije producenata Mladog pape, Povratnika, Domovine, a Područje bez signala bit će prva hrvatska serija predstavljena na ovom marketu. 

Područje bez signala je šestodijelna serija prema istoimenom romanu Roberta Perišića. Od kritike izrazito hvaljen roman izdao je Sandorf, a uskoro će biti objavljen i u Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj. Producentica serije je Ankica Jurić Tilić, scenaristi su Milan F. Živković i Hana Jušić, a seriju će režirati Dalibor Matanić. Priča o dvojici Zagrepčana koji s nimalo dobrim namjerama dolaze u bivši industrijski gradić pun obeshrabrenih i depresivnih stanovnika i uspijevaju ga oživjeti i donijeti nadu puna je neočekivanih obrata, zanimljivih likova, emocija i humora. 

Kinoramin tim seriju razvija već godinu dana i kani ju proizvesti 2018. godine u koprodukciji s još dvije europske zemlje. 

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama koprodukcijskog foruma Series Mania, a detalje o izabranim projektima na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.