Ne gledaj mi u pijat

view in english
  • HR, DK
  • 2016.
  • 105'
  • boja
  • drama
  • debitantski dugometražni

Nakon što joj otac strada od moždanog udara, Marijana zauzima njegovo mjesto glave obitelji. Dok njezini neodgovorni majka i brat situaciju čine sve težom, Marijana radi dva posla kako bi ih uzdržavala. Kada stvari postanu nepodnošljivima, ona počne iskušavati svoje osobne granice susretima s nepoznatim muškarcima. No odlučiti što bi zapravo trebala učiniti sa svojom slobodom, veliko je iskušenje.

Režija
Hana Jušić
Scenarij
Hana Jušić
Kamera
Jana Plećaš
Montaža
Jan Klemsche
Oblikovanje zvuka
Roar Skau Olsen
Glazba
Hrvoje Nikšić
Kostimografija
Katarina Pilić
Scenografija
Mathilde Ridder Nielsen
Uloge
Mia Petričević, Zlatko Burić, Arijana Čulina, Nikša Butijer, Karla Brbić
Producentica
Ankica Jurić Tilić
Koproducenti
Peter Hyldahl, Morten Kjems Hytten Juhl, Maria Møller Christoffersen
Produkcija
Kinorama (HR)
Koprodukcija
Beofilm (DK), Hrvatska radiotelevizija (HRT)
Prodajni zastupnik
New Europe Film Sales
Hrvatska distribucija
2i Film
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Danski filmski institut, Eurimages

Izbor iz filmografije – Hana Jušić (1983.)

  • Rođendan (2013., kored. Sonja Tarokić) – kratkometražni igrani / segment omnibusa Kratki spojevi
  • Terarij (2012.) – kratkometražni igrani
  • Mušice, krpelji, pčele (2012.) – kratkometražni igrani
  • Zimica (2011.) – kratkometražni igrani
  • Pametnice (2010., kored. Sonja Tarokić) – kratkometražni igrani
  • Stric (2010.) – kratkometražni igrani
  • Danijel (2009.) – kratkometražni igrani

Katalog hrvatskih filmova